Slovak zarađuje 2 mil. € godišnje

Najveću platu među zaposlenim Slovacima ima neimenovani slovački bankar koji je za godinu dana uspeo da zaradi dva miliona evra.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 18.07.2013.

10:40

Default images

On se našao među 3.000 najbogatijih banakara u Evropskoj uniji čija godišnja plata prelazi milion evra.

Slovačka među najbogatijim bankarima u Evropi ima samo još jednog.

Slovački list Pravda izračunao je u današnjem izdanju da bi najbogatiji zaposleni Slovak za svoju mesečnu zaradu mogao da kupi dva stana u prestonici, dok prosečni Slovak otplaćuje kredit za trosoban stan praktično ceo svoj radni vek.

Vest o najvećoj godišnjoj zaradi upravo za bankara izazvala je ogorčenje i brojne gnevne komentare na internetu.

Prosečna mesečna bruto plata u slovačkom bankarskom sektoru 2012. godine je iznosila 1.175 evra a prosečna zarada Slovaka kada se uračunaju sve moguće premije i provizije koje ne ulaze u osnovnu platu ne prelazi 927 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: