Profit Banke Amerike uvećan 70 %

Neto profit Banke Amerike (BoA) porastao je u drugom tromesečju za 70,2 odsto zbog većeg obima trgovanja i boljeg kvaliteta kreditnog portfolija.

Svet

Izvor: Tanjug

Sreda, 17.07.2013.

15:44

Default images

Kako navodi Banka Amerike, neto profit je u tom periodu porastao na 3,6 milijardi dolara zahvaljujući prihodima od 22,7 milijardi dolara, što je znatno više u odnosu na profit od 2,1 milijarde dolara i prihoda od 22 milijarde dolara iz istog perioda lane, prenosi Frans pres.

Time je i zarada po akciji porasla na 32 centa u odnosu na očekivanja analitičara od 25 centa.

Najveći rast prihoda je ostvaren u sektoru za upravljanje globalnim aktivama i investicijama, odnosno rast od 38 odsto na 758 miliona dolara. Druga važna oblast koja je doprinela rastu profita su globalna tržišta, gde je zebeležen rast prodaje akcija i veći prihodi od trgovanja, čime je profit tog odeljenja udvostručen na 959 miliona dolara.

Kvalitet kreditnog portfolija je nastavio da beleži poboljšanje, pa je tako broj rizičnih kredita smanjen širom svih većih potrošačkih portfolija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: