Jeremić raskrinkava Mudis, S&P, Fič

Predsedik Generalne skupštine UN Vuk Jeremić najavio je da će u saradnji sa EU na jesen pokrenuti debatu o bonitetnim agencijama.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.05.2013.

13:39

Default images

U okviru debate će se pričati i o uticaju tih agencija na svetsku ekonomsku krizu.

To će biti izuzetno zanimljiva rasprava na kojoj će pored političkih lidera i predstavnika agencija govoriti i bankari, akademski gradjani i javne ličnosti, rekao je Jeremić u izjavi za Tanjug tokom svoje prve službene posete Briselu u svojstvu predsednika GSUN.

Iz EU, ali i mnogih drugih delova sveta u poslednje vreme stižu optužbe da velike bonitetne agencije neodmerenim procenama o kreditnoj sposobnosti pojedinih zemalja doprinose globalnoj finansijskoj krizi i podrivaju evro, a Jeremić planira da raspravu u GSUN na ovu temu zakaže za prvu polovinu septembra.

Jeremić se jutros sreo sa komesarom za unutrašnju trgovinu Mišelom Barnijeom i holandskim šefom diplomatije Fransom Timermansom, a tokom dana ga očekuju susreti sa predsednicima Evropske komisije i Saveta Zzose Manuel Barozom i Hermanom Van Rompejem, kao i obraćanje poslanicima Evropskog parlamenta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: