Kome ide grčki vodovod?

Atina -- Četiri kandidata su zainteresovana za kupovinu 51 odsto akcija u državnom solunskom vodovodu (EYATH), javila je grčka novinska agencija ANA.

Izvor: Tanjug
Foto: (sxc.hu)
Foto: (sxc.hu)

Grčka agencija za privatizaciju HRADF saopštila je da je prva faza tendera završena i da će ponude kandidata, čiji identitet nije otkriven, biti razmotrene, prenosi Frans pres.

Prodaja EYATH-a, koja bi trebalo da bude okončana ove godine, deo je dugačke liste privatizacije koju su Grčkoj nametnuli međunarodni kreditori u zamenu za puštanje zajmova. Grčka država sada poseduje 74 odsto akcija u EYATH-u.

Prema navodima agencije ANA, EYATH je privukao interesovanje konzorcijuma, koji čine francuski Suez i grčka kompanija Elaktor, koja je u vlasništvu medijskog magnata Jorgosa Bobolasa.

Još jedan konzorcijum, koji formiraju izraelska kompanija Mekorot i grčko-ruski biznismen Ivan Savidis, pokazao je interesovanje za kupovinu udela u EYATH-u.

Vesti

Svi opet traže mercedes i volvo

Stokholm/Berlin -- Auto kompanija Volvo, u vlaništvu kineskog DŽilija, na putu je da ove godine proda rekordan broj automobila zahvaljujući uspehu novog luksuznog modela XC90 SUV.

Svet nedelja 24.07. 09:22 Komentara: 1
strana 1 od 4254 idi na stranu