Grčka: Poziv na masovni štrajk

Dva najveća grčka sindikata pozvala su Grke na "masovno učešće" u 24-časovnom generalnom štrajku i demonstracijama koje su sazvali za 1. maj.

Svet

Izvor: Beta, AP

Ponedeljak, 29.04.2013.

15:10

Default images

Sindikati GSEE i ADEDI izdali su zajedničko saopštenje u kome su naveli da će štrajk biti usredsredjen na zahteve za okončanje mera štednje.

Zaglibljena u duboku finansijsku krizu, Grčka zavisi od medjunarodne pomoći kreditora - Medjunarodnog monetarnog fonda, Evropske komisije i partnerskih zemalja iz evro zone, ali mora da sprovodi mere štednje.

Očekuje se da će štrajk pogoditi sve javne službe, uključujući i javni prevoz koji će funkcionisati po restriktivnom režimu. Trajekti koji spajaju kopno s mnogobrojnim grčkim ostrvima, ostaće u lukama od ponoći u utorak do ponoći u sredu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: