Turska poljoprivreda najrazvijenija

Turski ministar finansija Mehmet Simsek kaže da je, u pogledu poljoprivrede, Turska najrazvijenija zemlja u Evropi, a da je, po razvijenosti, u svetu sedma sila

Svet

Izvor: B92

Utorak, 19.03.2013.

17:41

Default images

On je istakao da je budžet izdvojen za podršku poljoprivredi ove godine povećan za 17,8 posto u odnosu na budžet 2012. godine, odnosno, da je sa 11,1 milijardi turskih lira povećan na 13,1 milijardu, javlja u nedelju agencija Anadolija.

"U 2002. godini, budžet izdvojen za poljoprivredu bio je samo tri milijarde turskih lira. Sada smo, u ovom pogledu, najrazvijenija država u Evropi, a u svetu smo sedma zemlja", kazao je Simsek.

Naglasivši da Ministarstvo finansija ulaže napore kako bi smanjilo porezne troškove za građane, Simsek je rekao da ipak uzimaju u obzir i negativne posledice smanjenja poreza u odnosu na ostale porezne prakse.

"U okviru toga, postoji projekat koji vodimo kako bi poljoprivrednicima osigurali gorivo i kako bi ih oslobodili plaćanja poreza", kazao je Simsek.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: