Slobodna trgovina EU i Tajlanda?

EU i Tajland pokrenuli su pregovore o zoni slobodne trgovine, u pokušaju da podstaknu trgovinsku razmenu, koja već vredi oko 30 milijardi evra godišnje.

Svet

Izvor: Tanjug

Sreda, 06.03.2013.

16:37

Default images

"S radošću saopštavamo da su pokrenuti pregovori o slobodnoj trgovini između EU i Tajlanda", rekao je predsednik Evropske komisije Žoze Manuel Barozo na konferenciji za štampu u Briselu sa premijerkom Tajlanda Jingluk Šinavartom, prenela je agencija Frans pres.

Barozo je premijerki Tajlanda uručio sertifikat kojim je, prema pravilima Svetske trgovinske organizacije, zaštićeno geografsko poreklo tajlandskog pirinča, koji je tako postao prvi proizvod iz jugoistočne Azije sa oznakom geografskog porekla.

Jingluk je navela da se Tajland nada brzom potpisivanju Sporazuma o slobodnoj trgovini (FTA).

Na EU otpada oko 10 odsto spoljne trgovine Tajlanda, a oko 5,5 miliona Evropljana svake godine poseti tu zemlju, dodala je ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: