Auto-industriji preti 75.000 otkaza

Oko 75.000 zaposlenih u auto-industriji Zapadne Evrope u naredne 3-4 godine mogli bi da ostanu bez posla, navodi se u studiji konsutantske kuće Rolan Berže.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.03.2013.

21:31

Default images

"Razlozi ugroženosti radnih mesta su smanjena proizvodnja automobila u Evropi, poboljšanje kvaliteta proizvodnje u pogonima van zapadnoevropske teritoritorije i sve veće razmeštanje proizvodnje u zemlje sa jeftinom radnom snagom", ocenio je analitičar Rolan Beržea Markis Bere.

U studiji objavljenoj u listu "Libr belžik" se navodi da je u auto-industriji u ovom delu Evrope trenutno od osam do deset odsto zaposlenih višak, a da će za godinu taj broj biti povećan na 15 odsto, ukoliko poslodavci ne preduzmu adekvatne mere.

Višak radne snage ne oseća se samo u proizvodnom sektoru već i istraživačkom, razvojnom i administrativnom, dodaje se u studiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Norvežani beže u Švajcarsku

Oštro povećanje poreza na bogatstvo i dividende od strane norveške vlade orijentisane na levo, podstaklo je desetine bogataša nordijske nacije da se presele.

12:07

21.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

13 h

Podeli: