Banka Austrije zatvara 100 filijala

Banka Austrije, koja posluje u sastavu Unikredit grupe, zatvara više od 100 filijala, odnosno svaku treću poslovnicu, i uvešće savetovanje putem video četa.

Svet

Izvor: Tanjug

Utorak, 26.02.2013.

15:44

Default images

"Do kraja 2015. godine jedna trećina od oko 350 filijala će biti zatvoreno", najavio je šef Banke Austrije, Vili Černko.

"Moramo iz osnova preispitati naš poslovni model", rekao je on, dodajući da će buduće težište mreže filijala biti na gradovima.

Trenutno svaka filijala Banke Austrija, čija je poslovna mreža najveća u zemlji, ima u proseku oko 2.000 klijenata, ali taj broj stalno opada, jer klijenti sve manje obavljaju bankarske poslove preko tih bankarskih poslovnica.

Černko ističe da bi za isplativost filijala bilo potrebno najmanje duplo više klijenata.

Banka Austrije, međutim, ne namerava da smanjuje broj zaposlenih, već računa da će do 2020. oko 40 odsto zaposlenih otići u penziju.

Što se tiče budućeg poslovanja, banka namerava da uvede video banking - savetovanje putem računara, kako bi klijenti bili u mogućnost da do 22 časa radnim danima i subotom da razgovaraju sa njihovim bankarima.

Ovaj pilot-projekat će krenuti na jesen, a razgovori će biti snimani kako bi u slučaju spora mogli da posluže kao dokaz.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: