Kina zatvara više od 5.000 rudnika

Kineska organizacija obezbeđenja i čuvara saopštila je da će zatvoriti ili suspendovati operacije u oko 5.000 rudnika, jer ne zadvoljavaju standarde bezbednosti

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 21.02.2013.

20:29

Default images

Vlada će preduzeti korake ka smanjenju nesreća u rudnicima i zadržati broj stradalih ispod 900 ove godine, navodi se u saopštenju objavljenom od strane Državne uprave za bezbednost rada.

Administracija navodi da će naložiti rudnicima da poboljšaju mere bezbednosti kao i svoje svoje mehanizme za reagovanje u vanrednim situacijama i izgrade sisteme monitoringa.

Stotine kineskih malih rudnika, koji su uglavnom funkcionisali u malom obimu i sa lošim bezbednosnim uslovima, glavni su ciljevi rada bezbednosne kampanje.

Kako bi dodatno regulisala navedeni sektor, administracija je saopštila da će raditi sa srodnim službama za kreiranje politike propisa operativnih standarda, uključujući i skale sa minimumom operacija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: