Kako do dobre poslovne ideje?

Nikada dosta dobrih poslovnih ideja, novih projekata, novih ciljeva. I to ne samo novih i dobrih, već i onih koji će doneti uspeh.

Svet

Izvor: Bizlife

Četvrtak, 21.02.2013.

18:46

Default images

Stiven Ki sa svojim timom već 25 godina radi na razvijanju novih projekata i njihovom licenciranju i pomaže drugima da pokrenu svoje poslovne ideje.

Pitajte se: “Šta je sledeće?“. Razmišljajte o novim tehnologijama i trendovima i kako se u njih možete "ubaciti“.

Pitajte se: “Šta može biti novo, a da ljude zabavi u kućnoj atmosferi?“.

Razvijajte ono što vas muči. Najbolji primer je Kolin Barselu koji je još za vreme studija imao problem sa nabavkom priručnika koji su bili preskupi, a veoma im je brzo padala cena. Pre pet godina je pokrenuo firmu koja se bavila rentiranjem ovakvih knjiga i to uz popust od čak 60 posto.

Tražite rupe. Vaša nova ideja ne mora da znači inovaciju. Pratite tržište i tražite rupe koje treba popuniti.

Napravite jeftiniju verziju postojećeg proizvoda. Četiri drugara sa fakulteta pre dve godine su započeli proizvodnju stakala za naočare koje su koštale duplo manje od postojećih na tržištu. Danas imaju 100 zaposlenih i posao koji raste.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: