Lego uvećao profit u 2012.

Proizvođač igračaka Lego saopštio je da je prošle godine neto profit skočio za 35 odsto, a prihodi za 25 odsto.

Svet

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 21.02.2013.

18:28

Default images

Tražnja linije igračaka za devojčice nadmašila je proizvodne kapacitete kompanije.

Neto profit danske firme porastao je na 752 miliona evra, a prihodi na 3,13 milijardi evra, delom zahvaljujući novoj liniji igračaka za devojčice od pet do devet godina starosti, prenela je agencija Frans pres.

"Tokom prve godine na tržištu, linija igračaka se pokazala kao veliki uspeh i uprkos značajnom povećanju proizvodnjih kapaciteta tokom godine, nismo mogli u potpunosti da izađemo u susret veoma snažnoj tražnji", navela je kompanija.

Firma dodaje da je posebno dobra prodaja evidentirana u Severnoj Americi i Aziji.

Lego je osnovan 1934. kao porodično preduzeće, a 2010. je postao četvrti po veličini igrač na svetskom tržištu igračaka. Kompanija je prošla kroz ozbiljnu krizu krajem 1990-ih i početkom 2000-ih, kada ju je oštra konkurencija od strane kompjuterskih igrica bacila na kolena po prvi put u istoriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: