Gugl otvara svoje prodavnice

Do kraja godine Gugle bi trebalo da počne da otvara svoje maloprodajne objekte, u kojima bi se nudili njihovi proizvodi poput tableta i smartfona.

Svet

Izvor: B92

Nedelja, 17.02.2013.

13:25

Default images

Potencijalni kupci bi tako mogli da isprobaju proizvode Gugla pre nego što se odluče da ih kupe.

Međutim, glavni motiv za ovaj potez verovatno je nešto drugo – pametne naočare koje prikazuju Android obaveštenja – Gugl glas (Google Glass).

Naime, za očekivati je da će taj uređaj imati vrlo visoku cenu, ako se uzme u obzir cena prototipa Eksplorer edišn, koji je koštao 1.500 dolara u prednarudžbi. Pretpostavlja se da će koštati između 500 i 1.000 dolara.

Zato je presudna stvar omogućiti potencijalnim kupcima da sami isprobaju takav komad nove opreme, a kako bi Gugl svoje naočare želeo sam da predstavi kupcima, otvaranje vlastitih prodavnica je logičan potez.

Gugl inače ima svoje "prodavnice unutar prodavnica" (unutar lanaca Best baj i Diksen), u kojima rade zaposleni kojima je glavni posao da informišu kupce o Guglovim proizvodima, dok novčane transakcije i isporuka uređaja idu kroz Best baj i Diksen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

19 h

Podeli: