Privreda SAD ubrzava

Ekonomska aktivnost u SAD je u porastu, a u evrozoni je sve stabilnija, dok u Kini i Indiji opada, pokazali su vodeći indikatori OECD.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.02.2013.

13:09

Default images

OECD navodi da je indeks vodećih indikatora pokazao da privredni rast u SAD napreduje, prenosi agencija Frans pres.

Ekonomska aktivnost u Britaniji je takodje u porastu, ali napreduje sporijim tempom nego što se činilo pre mesec dana, piše u mesečnom izveštaju OECD-a o privrednim indikatorima, koji su pouzdan pokazatelj aktivnosti u narednih šest meseci.
U Japanu i Brazilu postoje znaci "ubrzavanja rasta", dodaje organizacija. U 17 zemalja evrozone, a naročito u Nemačkoj i Italiji, indikatori ukazuju na stabilizaciju, dok se u Francuskoj i dalje očekuje slab privredni rast.
OECD navodi da su Kina i Indija na dobrom putu, ali da postoje znaci da će privredni rast biti sporiji nego što se prvobitno očekivalo. Indikatori za Kanadu i Rusiju ukazuju na to da će te dve privrede nastaviti da beleže rast, doduše sporiji u odnosu na dosadašnji trend.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: