Rusija:Veći uvoz posle ulaska u STO

Rusija je posle ulaska u STO u avgustu ove godine povećala uvoz goveđeg i svinjskog mesa, mleka i mlečnih proizvoda za 10-33,5 odsto.

Svet

Izvor: Tanjug

Utorak, 25.12.2012.

12:45

Default images

"Prilagodjeno sezonskim faktorima, obim uvoza kiselog mleka i pavlake je udvostručen. Povećan je takodje uvoz svinjskog mesa, kao rezultat sniženja carine na uvoz iznad kvote na 65 odsto, sa 75 odsto",navedeno je u saopštenju pres služba ruskog ministarstva poljoprivrede.

Ruski ministar poljoprivrede Nikolaj Fjodorov je na današnjem sastanku vladine komisije za poljoprivredu rekao da u slučaju zadržavanja tendencije rasta uvoza prehrambenih proizvoda postoje mogućnosti i instrumenti za zaštitu ruskih proizvodjača i unutrašnjeg tržišta, objavljeno je na Internet strani Finmarket.ru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: