Šira ekonomska saradnja sa SAD

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, koji je u poseti SAD, izjavio je danas da se "otvaraju mogućnosti za širu ekonomsku saradnju" s Amerikom.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 06.12.2012.

20:54

Default images

Vučić je u izjavi za Radio televiziju Srbije naveo da će se danas sastati sa zamenikom državnog sekretara za resurse i drugim zvaničnicima, dok će se sutra sastati s ministrom odbrane Leonom Panetom.

"Moje je da vidimo šta je to što možemo da izvučemo za našu zemlju, šta je to što možemo da uradimo za naš narod. I sve sto dobijemo, sve što obezbedimo, a mislim da otvaranjem tih političkih karata na drugačiji način i u toj vojno-vojnoj, vojno-ekonomskoj saradnji mi možemo da profitiramo", rekao je Vučić.

On je rekao da "Amerika može mnogo više i mnogo širi dijapazon podrške da pruži Srbiji nego što je to bilo slučaj do sada". Povodom sutrašnjeg sastanka s Panetom, Vučić je rekao da misli da je "prvi od srpskih zvaničnika koji će imati tu čašt, iako su mnogi pokušavali".

"Od gospodina Panete očekujem da bude taj politički krov koji će tu vrstu podrške da pruži za dalji razvoj naše vojno-vojne, vojno- ekonomske, vojno-edukativne saradnje, jer mi možemo veći broj oficira da pošaljemo na školovanje", rekao je Vučić.

On je rekao da će se sastati i sa zvaničnicima koji su odgovorni za politiku Vašingtona u pogledu Kosova. "Ako možemo da učinimo nešto za naš narod i na Kosovu i Metohiji i ako možemo da pomognemo da izgubimo najmanje što moramo, a dobijemo najviše što možemo, neće biti mala stvar za našu zemlju".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

19 h

Podeli: