Folksvagen ulaže 14 mlrd. € u Kinu

Nemački automobilski koncern Folksvagen uložiće tokom naredne četiri godine 14 milijardi evra u Kinu.

Svet

Izvor: B92

Petak, 23.11.2012.

11:57

Default images

Kako je rekao šef kineskog odeljenja VW Johem Hajcman listu Čajna dejli do 2018. prozvodni kapaciteti "Folksvagena" u Kini dostići će četiri miliona automobila godišnje.

VW u Kini proizvodi automobile u saradnji sa lokalnim partnerima SAIC motor i FAW grupa, a trenutno gradi četiri nove fabrike. Broj zaposlenih koncerna u Kini bi tokom tri do pet godina trebalo da poraste sa sadašnjih 50.000 na 85.000, rekao je Hajcman.
Za tri tromesečja ove godine koncern je na kineskom tržištu prodao dva miliona vozila, 18 odsto više nego u istom periodu prošle godine. Bio je to dvostruko veći rast u odnosu na tempo rasta celog kineskog tržišta, naveo je Rojters.

U celom svetu "Folksvagen" će, prema analitičarima, u narednih pet godina povećati investicije za 12 odsto, na rekordnih 70 milijardi evra. Rast investicija u nove automobila i fabrike trebalo bi da pomogne kompaniji da zauzme vodeću poziciju na svetskom tržištu automobila.
VW je planirao da do 2018. postane najveći proizvodjač automobila na svetu i dostigne prodaju od devet miliona vozila godišnje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: