Država pomaže Pežo Sitroen

Francuska država daće između pet do sedam milijardi evra garancije Banci PSA Finans, filijali PSA Pežo Sitroen.

Svet

Izvor: Tanjug

Utorak, 23.10.2012.

15:42

Default images

Prema pisanju francuskih medija, do dogovara između vlade i predstavnika automobilske industrije je došlo kako bi se predupredilo eventualno novo sniženje kreditnog rejtinga proizvođača automobila koje su pojedine agencije najavile za sredu.

Francuski ministar za podsticaj produktivnosti Arno Monteburg je izjavo za francuski list Liberation da je država uslovila pomoć smanjenjem planirane redukcije radnih mesta u ovom sektoru najavljene u julu.

Banka PSA Finans trenutno je od Standarda i Pursa ocenjena sa "BBB-'" uz negativnu perspektivu, a od Mudiza sa "Baa3", što su loše ocene u pogledu investicija.

S obzirom da agencije za kreditni rejting imaju značajan uticaj na finansijsko tržište, jer investitori i izdavaoci pomno prate rejtinge koje one daju, odluka o pomoći francuske države dolazi u poslednjem času, prokomentarisao je francuski list Eko.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: