Venecuela: Rosnjeft ulaže milijarde

Investicije ruske naftne kompanije Rosnjeft u razvoj bloka Karabobo 2 u Venecueli biće 16 milijardi dolara, preneli su mediji.

Svet

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 27.09.2012.

13:01

Default images

Direktor te kompanije igor Sečin, koji se nalazi u poseti Venecueli, izjavio je da investicije u još jedan ruski projekat u toj zemlji - "Hunjin 6" iznose 20 milijardi dolara za 40 godina.

On je napomenuo da je za danas planirano da na tom mestu počne eksploatacija prve nafte.

Šef "Rosnjefta" nije želeo da komentariše informacije koje su se pojavile uoči prodaje udela u nafnoj kompaniji "Surgutnjeftegaz". Trenutno "Surgutnjeftgazu" pripada 20 odsto u "Nacionalnom naftnom konzorcijumu" (NNK) u projektu "Hunjin 6".

Juče su se u medijima pojavile informacije da "Surgutnjeftegaz" taj paket namerava da proda "Rosnjeftu". Razlozi iz kog želi da se oslobodi svog udela nisu saopšteni.

"Hunjinom 6" upravlja "Gaspromnjeft". Pored "Rosnjefta", "Surgutnjeftegaza" i "Gaspromnjefta", jednake udele u NNK imaju TNK-BP i "Lukojl" (svako ima paket od 20 odsto). NNK ima 40 procenata u projektu "Hunjin 6", dok ostalih 60 odsto kontroliše venecuelanska kompanija PdVSA.

NNK je osnovan na inicijativu ruske vlade radi eksploatacije nafte u Venecueli, podsećaju Ria novosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

23 h

Podeli: