Italija neće pomći FIAT

Italijanska vlada ne planira da pruži bilo kakvu finansijsku pomoć domaćem proizvođaču automobila FIAT, čiju je situaciju iskomplikovala dužnička kriza.

Svet

Izvor: Capital

Ponedeljak, 24.09.2012.

16:24

Default images

Premijer Mario Monti je u subotu nekoliko sati razgovarao sa izvršnim direktorom FIAT-a Serđom Markioneom o daljim planovima firme u Italiji.

Sastanak je održan nakon što je rukovodstvo FIAT-a saopštilo da je prvobitni plan da do 2014. godine u pet domaćih fabrika investira oko 20 milijardi evra, nije više aktuelan zbog novog razvoja na tržištu.

"Nismo (tokom sastanka) dobili zahtev za finansijsku podršku, a i u slučaju da do toga dođe, ne bismo je dali", rekao je Monti u Rimu na konferenciji Organizacije za privrednu saradnju i razvoj (OECD).

Umesto toga, vlada će FIAT-u pomoći pregovorima sa sindikatima i zaposlenima kako bi se dogovorili o merama koje će povećati produktivnost rada, rekao je italijanski premijer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: