Kineska carina usporava Japan

Japanski izvoznici budno prate dešavanja u Kini, gde su u nekim gradovima povećane carinske inspekcije, u vreme visokih tenzija oko spornih ostrva.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.09.2012.

14:13

Default images

Zvaničnik Japanske spoljnotrgovinske organizacije Jumiko Jošimura izjavila je da je odlaganje isporuka u Kinu izazvano povećanim brojem carinskih inspekcija u gradovima Gvandžou, Šangaj i Tjencin.

Druga po veličini japanska kompanija za prevoz tereta "Kintecu vrld ekspres" upozorila je svoje klijente na moguća zadržavanja na kineskoj carini, iako nije primila izveštaje o nekim specifičnim problemima.

Kinezi su prošle nedelje napali brojne japanske prodavnice i fabrike u Kini, nakon što je vlada u Tokiju kupila nekoliko spornih ostrva u Istočnom kineskom moru od njihovih vlasnika, koji su japanski državljani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: