Velika otpuštanja u Banci Amerike

Američka finansijska korporacija "Banka Amerike" planira da ukine 16.000 radnih mesta, u okviru velikog plana reorganizacije do kraja ove godine.

Svet

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 20.09.2012.

11:58

Default images

Kako je objavio "Volstrit džornal" kada se to desi ova banka više neće biti najveći američki bankarski poslodavac,

Tim smanjenjem će ukupan broj zaposlenih u tom bankarskom džinu opasti na 260.000, na najniži nivo od 2008, kada je ta banka preuzela propalog hipotekarnog kreditora "Kantrivajd fajnenšel" i investicionu banku "Meril Linč". Odluka o ukidanju radnih mesta, objavljena u dokumentu, uručenom vodećim rukovodiocima, deo je šire strategije izvršnog direktora Brajana Mojnihana, koji je na tu funkciju došao 2010, da banku učini efikasnijom i smanji njenu izloženost rizicima, navedeno je u članku.
Najviše radnih mesta će biti ukinuto u poslovima BofA s potrošačima jer će biti zatvoreno 200 ekspozitura, povrh 178 koje su zatvorene prošle godine, naveo je Volstrit džornal", pozivajući se na jednu neimenovanu osobu koja je upoznata s tim dokumentom.
Planom za restrukturisanje BofA je već ranije predvidjeno da bude ukinuto nekoliko medjunarodnih podružnica za kreditne kartice, osiguravajućih filijala i drugog vlasništva, čime će vrednost ukupne imovine "Banke Amerike" biti smanjenja za sedam odsto, na oko 2,16 biliona dolara, ukazano je u članku "Volstrit džornala".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: