Akcije Epla skočile na 700 dolara

Cena akcija američkog tehnološkog giganta "Epl" prvi put je, od kad kompanija postoji, porasla na 700 dolara.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 18.09.2012.

12:29

Default images

Ovom rastu akcija je doprinela vest o velikoj tražnji novog mobilnog telefona tog proizvodjača "ajfoun 5".

"Epl" je juče objavio da je tokom prva 24 sata primio više od dva miliona narudžbina za "ajfoun 5". Nova verzija telefona tako je po brzini prodaje premašila sve svoje prethodnike, preneo je Rojters. Kompanija je upozorila da potražnja prevazilazi njene trenutne zalihe. Većina naručenih uredjaja će, prema planu, biti isporučena u petak, ali neki korisnici će, medjutim, telefone dobiti tek u oktobru.
"Epl" je novi model svog "pametnog" mobilnog telefona predstavio prošle srede. Novi model ima veći displej, a istovremeno je tanji i lakši nego prethodna verzija. U SAD će biti u prodaji od petka u 356 prodavnica. Analitičari predvidjaju da bi kompanija "Epl" već do kraja septembra mogla da proda 10 miliona "ajfona 5".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

20 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: