"Fijat da objasni svoju strategiju"

Italijanska ministarka rada Elsa Formero traži od Fijata da objasni svoju strategiju za Italiju nakon što je najavio mogućnost smanjenja poslovanja u zemlji.

Svet

Izvor: Beta, AFP

Ponedeljak, 17.09.2012.

11:54

Default images

Fornerova je zatražila hitan sastanak s generalnim direktorom Fijata Serđom Markioneom pošto je ta grupa u četvrtak najavila da namerava da "okrene drugi list" po pitanju koncepta "Fabrika Italija" i da će krajem oktobra otkriti novu strategiju.

"Vlada ne može da nameće izbore nekom privatnom preduzeću. Ali, zatražili smo od njega da nam kaže šta namerava da promeni u planu Fabrika Italija", objasnila je Elsa Fornero za italijanski dnevnik Republika.

Markione duguje objašnjenje, kako je rekla ministarka, "ne samo vladi i akcionarima već pre svega zaposlenima u Fijatu i hiljadama porodica koje žive zahvaljujući Fijatu".

Fijat se našao na udaru kritika pošto se u četvrtak ogradio od projekta "Fabrika Italija" zbog duboke krize koja je pogodila automobilsko tržište.

Taj koncept, pokrenut u aprilu 2010, predvidja 20 milijardi evra investicija i proizvodnju 1,4 miliona vozila u Italiji u 2014. godini. Grupa je još u oktobru 2011. saopštila da odustaje od tog projekta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

14 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: