Da li Gasprom skriva informacije?

Najnoviji pokušaji ruske vlade da onemogući pristup informacijama važnim za istragu monopolističkog ponašanja Gasproma uzaludni su, tvrde izvori u Briselu.

Svet

Izvor: SEEbiz

Nedelja, 16.09.2012.

13:38

Default images

Isti izvori tvrde da će istražna tela EU, ukoliko Gasprom odbije sarađivati nabaviti ključne informacije od treće strane, objavile su agencije.

Pokaže li se da su navodi iz optužbe tačni, Gasprom neće moći da izmakne plaćanju penala koje Evropska komisija propisuje za netržišno i monopolsko ponašanje. Ruska vlada je 11. septembra usvojila dekret kojim se sve informacije o poslovanju "od strateške važnosti" stavljaju pod nadležnost ruske države.

"Iako se u dokumentu ne spominje Gasprom, jasno je da predsednik Vladimir Putin želi da spreči svaki protok informacija koji bi mogao da šteti ruskoj energetskoj kompaniji", tvrdi izvor iz Brisela.

Portparol Gasproma je izjavio da će politika njegove kompanije biti usklađena sa direktivom Vlade i da nijedna informacija koja se tiče poslovanja firme ili politike cena neće biti objavljena bez prethodnog odobrenja nadležnih vladinih organa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: