ECB i MMF negiraju da pregovaraju

Evropska centralna banka (ECB) odbacila je medijske izveštaje da pregovara sa Međunarodnim monetarnim fondom o paketu pomoći za Španiju.

Svet

Izvor: Tanjug

Petak, 14.09.2012.

13:23

Default images

"Pisanje medija je nesnovano. Nikakvi pregovori nisu u toku. Na Madridu je da odluči da uputi zahtev", izjavila je portparolka ECB.

Holandski list "Het finansijele dagblad" objavio je vest da ECB pregovara sa MMF-om o paketu pomoći za Španiju vrednom 300 milijardi evra.

Madrid je ranije ove nedelje saopštio da će sačekati da vidi kretanje troškova zaduživanja pre nego što odluči da zatraži kompletan paket pomoći.

Izvršna direktorka MMF-a Kristin Lagard takođe je oštro demantovala da pregovara o pomoći za Španiju sa ECB.

Lagard je na konferenciji za štampu u Nikoziji, nakon sastanka Evrogrupe, na pitanja novinara o pregovaranju sa predsednikom ECB Mariom Dragijem, odgovorila: "Uveravam vas da ne pregovaramo".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

7 d

Podeli: