Džet set penzioneri uzimali pomoć

U Italiji je otkriveno 174 penzionera koji su primali socijalnu pomoć, a živeli raskošnim životom u SAD i Južnoj Americi, prenose italijanski mediji.

Izvor: Tanjug

Italijanska finansijska policija saopštila je da su zaplenjene 173 nekretnine, 56 zemljišnih poseda i 59 bankarskih računa koji su pripadali osumnjičenim koji su svi imali fiktivno boravište u selima duž obale Kalabrije.

Ovi džet set penzioneri su "imali neprijavljene prihode", kazala je Elijana Minoja, šef lokalne policije koja je predvodila akciju, dodajući da je reč o prevari od oko pet miliona evra.

Istražitelji navode da su prevaranti ispunjavali uslove za socijalnu pomoć "samo na papiru".

Nakon što je Mario Monti preuzeo funkciju premijera, italijanska policija je pokrenula široku akciju protiv utaje poreza i finansijskih prevara.

Među prevarantima otkriveno je nekoliko vlasnika "ferarija" kao i lažnih slepaca, a jedan grad u Kalabriji koristio je novac od EU za razvoj turizma za organizovanje raskošnih venčanja.

Vesti

"Plaćamo sve dok ima para"

Grčka će nastaviti da otplaćuje dug svojim međunarodnim kreditorima sve dok bude bila u mogućnosti da to čini, kaže portparol grčke vlade Gabrijel Sakelaridis.

Svet ponedeljak 25.05. 14:55 Komentara: 1
strana 1 od 3324 idi na stranu