Siromaštvo kuca i na vrata Nemaca

Berlin -- U Nemačkoj raste opasnost od siromaštva, pri čemu su naročito pogođene istočno-nemačke pokrajine, pokazuju najnoviji podaci Saveznog zavoda za statistiku.

Izvor: Tanjug

Prema tim podacima, u 82-milionskoj naciji siromaštvo ''kuca'' na vrata svakog sedmog Nemca.

Kvota siromaštva je u prošloj godini porasla na 15,1 procenat, saopštio je ovaj zavod, navodeći da je u 2010. ta kvota bila 14,5 odsto.

Prema definiciji, svako ko zaradjuje manje od 60 odsto prosečne zarade ugrožen je siromaštvom, ta granica se razlikuje od zemlje do zemlje i u Nemačkoj je donja granica zarade 848 evra mesečno.

Najsiromašnije dve pokrajine su Bremen sa kvotom od 22,3 odsto i Meklenburg-Prednja Pomeranija sa kvotom od 22, 2 odsto, pokazuju podaci, po kojima su dve najbogatije pokrajine Baden-Virtemberg i Bavarska sa 11,2 i 11,3 odsto kvotom siromaštva.

''Opasnost od siromaštva je lane u najvećem broju saveznih pokrajina premašila nivo iz 2010. godine", navodi ovaj zavod, ukazujući, istovremeno, i na razlike u siromaštvu izmedju zapadno i istočno-nemačkih pokrajina.

Vesti

Grci šta sad? MMF se povlači

Atina -- MMF je saopštio da nije spreman da dodeli sredstva za evropski spasilački program namenjen Grčkoj i zatražio je detaljan plan o restrukturiranju grčkog duga.

Svet sreda 25.05. 18:43 Komentara: 1

Nafta na pragu rekorda

Njujork/London -- Cene nafte su uzletele ka nivou od 50 dolara za barel posle vesti o većem padu američkih zaliha te sirovine nego što je očekivano.

Svet sreda 25.05. 11:18 Komentara: 4
strana 1 od 4127 idi na stranu