Napokon porasle akcije Fejsbuka

Vrednost akcija Fejsbuka povećana je za 7,7 odsto, na 20,93 dolara, na zatvaranju berze "Nastak" u sredu uveče.

Svet

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 13.09.2012.

12:35

Default images

Ovaj rast je usledio nakon što je vrednost akcija opala za otprilike polovinu od izlaska te kompanije na Berzu, objavljeno je na veb sajtu boursier.com.

Na to je uticao intervju osnivača "Fejsbuka" Marka Zakerberga na konferenciji TCD u San Francisku gde je priznao da su počeci te kompanije na Berzi bili "razočaravajući", ali je pokušao da razuveri investitore obećavši veću zaradu od mobilnih.

Zakerberg je pre svega odgovarao na kritike da je njegova kompanija loše pripremljena za ekspanziju veza na mobilnim uređajima, mobilnim telefonima ili "tablet" uređajima, preneli su francuski elektronski mediji. On je istakao da je napravljen pravi zaokret u toj oblasti.
"Sada smo mobilna kompanija", rekao je Zakerberg, dodavši da je to budućnost. On je obećao da će njegova kompanija zaraditi više novca od mobilnih, nego što to čini od računara.
Zakerberg je, takodje, potvrdio da "Fejsbuk" nema nameru da lansira sopstveni telefon, demantujući glasine koje kruže poslednjih meseci.
"Telefon nema nikakvog smisla", rekao je Zakerberg, ocenivši da bi to bila loša strategija za kompaniju. On je naveo da danas mnoge kompanije proizvode telefone, a da "Fejsbuk" ide u suprotnom smeru, da želi da konstruiše sistem što je moguće integrisaniji sa svim uredjajima koje ljudi koriste.
"Fejsbuk" je u junu imao u proseku 552 miliona aktivnih korisnika dnevno, a 955 miliona mesečno, od čega 543 miliona na nekom od mobilnih uredjaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: