Napokon porasle akcije Fejsbuka

Vašington -- Vrednost akcija Fejsbuka povećana je za 7,7 odsto, na 20,93 dolara, na zatvaranju berze "Nastak" u sredu uveče.

Izvor: Tanjug

Ovaj rast je usledio nakon što je vrednost akcija opala za otprilike polovinu od izlaska te kompanije na Berzu, objavljeno je na veb sajtu boursier.com.

Na to je uticao intervju osnivača "Fejsbuka" Marka Zakerberga na konferenciji TCD u San Francisku gde je priznao da su počeci te kompanije na Berzi bili "razočaravajući", ali je pokušao da razuveri investitore obećavši veću zaradu od mobilnih.

Zakerberg je pre svega odgovarao na kritike da je njegova kompanija loše pripremljena za ekspanziju veza na mobilnim uređajima, mobilnim telefonima ili "tablet" uređajima, preneli su francuski elektronski mediji. On je istakao da je napravljen pravi zaokret u toj oblasti.
"Sada smo mobilna kompanija", rekao je Zakerberg, dodavši da je to budućnost. On je obećao da će njegova kompanija zaraditi više novca od mobilnih, nego što to čini od računara.
Zakerberg je, takodje, potvrdio da "Fejsbuk" nema nameru da lansira sopstveni telefon, demantujući glasine koje kruže poslednjih meseci.
"Telefon nema nikakvog smisla", rekao je Zakerberg, ocenivši da bi to bila loša strategija za kompaniju. On je naveo da danas mnoge kompanije proizvode telefone, a da "Fejsbuk" ide u suprotnom smeru, da želi da konstruiše sistem što je moguće integrisaniji sa svim uredjajima koje ljudi koriste.
"Fejsbuk" je u junu imao u proseku 552 miliona aktivnih korisnika dnevno, a 955 miliona mesečno, od čega 543 miliona na nekom od mobilnih uredjaja.

Vesti

Grci šta sad? MMF se povlači

Atina -- MMF je saopštio da nije spreman da dodeli sredstva za evropski spasilački program namenjen Grčkoj i zatražio je detaljan plan o restrukturiranju grčkog duga.

Svet sreda 25.05. 18:43 Komentara: 3

Nafta na pragu rekorda

Njujork/London -- Cene nafte su uzletele ka nivou od 50 dolara za barel posle vesti o većem padu američkih zaliha te sirovine nego što je očekivano.

Svet sreda 25.05. 11:18 Komentara: 4
strana 1 od 4127 idi na stranu