Grčka daje na zajam 40 ostrva

Fond za razvoj aktiva Republike Grčke odredio je 40 nenastanjenih grčkih ostrva koja mogu biti iznajmljena na rok do 50 godina.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 12.09.2012.

17:23

Default images

A sve sa ciljem privlačenja dodatnog novca radi smanjenja državnog duga.

Površina tih ostrva varira od 50 do 300 hektara, prenela je agencija Blumberg.

"Ona se iznajmljivanjem na 40-50 godina mogu preurediti u prvoklasna turistička odmarališta", izjavio je direktor fonda Andreas Tarancis, ali nije precizirao koja su to ostrva.

"Izdvojili smo ostrva sa lepim reljefom, smeštena u blizini kopna, sa dobro razvijenom infrastrukturom", rekao je Tarancis, dodavši da je izbor izvršen vodeći računa o nacionaloj sigurnosti.

"Važeće zakonodavstvo nam ne dozvoljava da ih jednostavno prodamo, a mi to ionako ne želimo", istakao je Tarancis.

Vlada Grčke je poručila fondu da privuče 50 milijardi evra do 2020. uz pomoć upravljnja državnim aktivama sa ciljem ispunjavanja uslova evropskih kreditora i ostanka Grčke u zoni evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

11 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: