Zakerberg: Tek ćemo da zaradimo

Čelnik Fejsbuka Mark Zakerberg priznao je na tehnološkoj konferenciji TCD da su počeci te kompanije na berzi bili "razočaravajući".

Svet

Izvor: Tanjug

Sreda, 12.09.2012.

12:06

Default images

Zakerberg je pokušao da razuveri investitore obećavši veću zaradu od mobilnih.

Čelnik Fejsbuka je pre svega odgovarao na kritike da je njegova kompanija loše pripremljena za ekspanziju veza na mobilnim uređajima, mobilnim telefonima ili "tablet" uređajima, preneli su danas francuski elektronski mediji. On je istakao da je napravljen pravi zaokret u toj oblasti.

"Sada smo mobilna kompanija", rekao je Zakerberg, dodavši da je to budućnost.

On je obećao da će njegova kompanija zaraditi više novca od mobilnih, nego što to čini od računara. Zakerberg je, takođe, potvrdio da "Fejsbuk" nema nameru da lansira sopstveni telefon, demantujući glasine koje kruže poslednjih meseci. "Telefon nema nikakvog smisla", rekao je Zakerberg, ocenivši da bi to bila loša strategija za kompaniju.

On je naveo da danas mnoge kompanije proizvode telefone, a da "Fejsbuk" ide u suprotnom smeru, da želi da konstruiše sistem što je moguće integrisaniji sa svim uredjajima koje ljudi koriste.

"Fejsbuk" je u junu imao u proseku 552 miliona aktivnih korisnika dnevno, a 955 miliona mesečno, od čega 543 miliona na nekom od mobilnih uredjaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: