Dojče banka priprema strategiju

Izvršni direktori nemačke Dojče bank Anšu DŽain i Jirgen Fičen možda pripremaju najveću promenu u toj banci u poslednjih osam godina

Svet

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 10.09.2012.

13:05

Default images

I to samo četiri meseca nakon što su na toj poziciji zamenili dotadašnjeg čelnika Jozefa Akermana, objavio je nedeljnik "Biznisvik".

Džain i Fičen ćepredstaviti strategiju poslovanja Dojče banke, a očekuje se da će izneti plan za povećanje kapitala bez posezanja za sredstvima akcionara.

švajcarski UBS i japanska "Nomura holdings", a na to su ih podstakli oštriji propisi u vezi visine rezervnog kapitala i dužnička kriza u evrozoni, objavljeno je na sajtu "Biznisvika", nedeljnika agencije Blumberg.

"To će biti najveći preokret u poslovanju od 2004. godine. Rizici su mnogobrojni i različiti", upozorio je italijanske investicione banke "Mediobanka", Kristofer Viler.

Da bi sprečili dalji pad profitabilnosti, čelnici "Dojče banke" su 31. jula najavili da će smanjiti broj zaposlenih za čak 1.900, uglavnom izvan Nemačke, kao i da će sniziti troškove za tri milijarde evra sa nivoa iz prve polovine godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: