Zakerberg neće prodavati akcije

Izvršni direktor društvene mreže Fejsbuk Mark Zakerberg obećao je da najmanje u narednih godinu dana neće prodati nijednu od svojih akcija u toj kompaniji.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 05.09.2012.

13:09

Default images

Zakerberg trenutno poseduje 444 miliona akcija te kompanije čiji je osnivač.

Rukovodioci Mark Andresen i Donald Grejam ustupiće deo svojih akcija da bi isplatili dugove poreskoj službi, ali osim tih transakcija, dva rukovodioca nemaju nameru da prodaju akcije koje im lično pripadaju, objavio je Fejbuk.

Fejsbuk je juče povećao broj saopštenja kako bi pokušao da ohrabri akcionare, s obzirom da se njegov berzanski kapital smanjio za više od polovine od izlaska na Berzu u maju ove godine.

Kompanija se tako obavezala pred berzanskim vlastima da neće emitovati nijednu akciju da bi finansirala plaćanje poreza od oko dve milijarde dolara.

Fejsbuk je i obećao svojim zaposlenima da će moći da ustupaju svoje akcije pre 14. novembra, što je bio prvobitno predviđen datum.

Oni će to moći da urade od 29. oktobra, nakon objavljivanja poslovnih rezultata u trećem tromesečju.

Fejsbuk ima oko 234 miliona akcija u vlasništvu njegovih zaposlenih na koje se onda odluke i odnose.

Društvena mreža je saopštila i da će tim odlukama broj akcija u opticaju biti smanjen za oko 101 miliona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

14 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: