Fejsbuk nastavlja da tone

Sve problematičnije akcije Fejsbuka pale su danas na manje od polovine prvobitne vrednosti iz maja, kada su iznete na berzu.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.08.2012.

17:16

Default images

Akcije Fejsbuka su skliznule za još sedam centi, na 18,98 dolara na Berzi u Njujorku gde su jutros u jednom trenutku koštale svega 18,75 dolara što je njihova do sada najniža vrednost.

Toliko očekivani izlazak te društvene mreže na berzu razočarao je mnoge zbog tehničkih problema i prevelikih očekivanja.

Akcije Fejsbuka nisu do sada premašile svoju maksimalnu, početnu cenu od 38 dolara.

Investitore zabrinjava sposobnost Fejsbuka da poveća prihod, a posebno zaradu od oglašavanja na mobilnima partima jer korisnici sada
hrle ka "pametnim telefonima" i tablet računarima.

Ceni deonica Fejsbuka preti još veći pad i jer ističu ograničenja za njegove zaposlene da iznesu svoje deonice na berzu. Ponuda deonica
tako još više raste što analiticari već nazivaju "potencijalnom poplavom tržišta" uz neizbežan pad vrednosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: