Fejsbuk mogao da zaradi 77.000 evra

Pretpostavlja se da je društvena veb mreža Fejsbuk mogla da zaradi oko 77.000 evra obećavši onima koji razvijaju aplikacije da će proveriti bezbednost istih.

Svet

Izvor: Tanjug

Sreda, 15.08.2012.

11:30

Default images

Međutim, to nikada to nije učinjeno, saopštila je Savezna trgovinska komisija - FTC (Federal Trade Commišion).

Fejsbuk je u periodu od juna do decembra 2009. godine naplaćivao po 375 dolara - 175 dolara za studente ili neprofitne organizacije kako bi proverio bezbednost njihovih aplikacija.

Na kraju te provere, Fejsbuk je davao oznaku "Odobrena aplikacija", što znači da te aplikacije zaslužuju poverenje korisnika, što im daje prednost u rezultatima pretraga.

FTC, međutim, navodi da Fejsbuk pre dodele oznake "Odobrena aplikacija" nije preduzeo nikavu meru kako bi proverio bezbednost veb sajtova aplikacija, kao i da li same aplikacije garantuju zaštitu podataka korisnika, objavio je francuski dnevnik "Mond".

Istekao je istovremeno i period blokade na prodaju akcija u vlasništvu prvih akcionara "Fejsbuka".

To znači da će prvobitni investitori, kao što su Mark Zakerberg, "Goldman Saš" ili "Majkrosoft", moći od danas da prodaju svoje akcije, tako da će broj akcija koje mogu da se prodaju na tržištu biti učetvorostručen, što bi ponovo moglo da izazove pritisak na vrednost akcija Fejsbuka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: