Sunovrat: Akcije Fejsbuka samo 20$

Vrednost akcija Fejsbuka pala je tokom jučerašnjeg trgovanja ispod 20 dolara, što znači da je njihova cena praktično prepolovljena od izlaska na berzu.

Svet

Izvor: B92

Petak, 03.08.2012.

10:45

Default images

Buran život društvene mreže na berzi bio je goruća tema od kako su se po početnoj ceni od 38 dolara "F akcije" pojavile na tržištu, a posle dugog pada one su se u četvrtak po prvi put našle ispod granice od 20 dolara - jedna akcija je vredela 19,82 dolara.

"Stav o ovim akcijama je generalno veoma negativan. Mislim da će nastaviti pad sve dok se ne pojavi neki razuman katalizator za rast vrednosti, a do toga neće doći sigurno još neko vreme", rekao je analitičar Viktor Antoni.

Na pad akcija uticao je i nedavni odlazak nekoliko direktora iz kompanije Marka Zakerberga, pa se postavlja pitanje šta će biti sredinom avgusta kada na berzi osvane još 271 milion deonica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: