Samsung prekinuo vladavinu Nokije

Samsung je objavio da je zaradio rekordnih 5,9 milijardi dolara u drugom tromesečju ove godine. Time je prekinuo četrnaest godina dugu vladavinu Nokije.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.07.2012.

13:03

Default images

Zaradi je doprinela prodaja novog mobilnog telefona Galaksi S, navodi Rojters.

Očekuje se da će profit Samsunga za sledeće tromesečje još porasti zbog Galaksija, koji beleži veliki porast prodaje.

Uspešna prodaja Galaksija povećaće Samsungovu ukupnu dobit na 8 milijardi dolara.

Najveća južnokorejska kompanija ove vrste zarađuje oko 60 odsto od ukupne zarade, a dobit u tom sektoru udvostručila se u odnosu na prošlu godinu.

Vrednost deonica, koje takođe čine televizori i drugi aparati, porasle su za 4,7 odsto.

"Solidni rezultati iz televizijskog sektora pokazuju otpornost na krizu evrozone, a mobilni je sektor postao'' jaka krava muzara''" zahvaljujući prodaji Galaksija, rekao je Seo Von Seok, korejski analitičar.

JK Šin, predsednik Samsung telekoma, izjavio je da prodaja novog modela Galaksija ide bolje od njegove početne prognoze, odnosno nadmašila je očekivanja za deset miliona primeraka.

Samsung, koji je ove godine prekinuo Nokije, povećao je broj pošiljki "smart" telefona na 50,5 miliona u drugom tromesečju, što je gotovo dvostruko više od 26 miliona prodatih "ajfona".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: