Simens: Rast prihoda deset odsto

Kompanija Simens saopštila je da su u trećem kvartalu fiskalne 2012. godine, prihodi te kompanije porasli za deset odsto, na 19,5 milijardi evra.

Svet

Izvor: Beta

Ponedeljak, 30.07.2012.

11:48

Default images

Kako se navodi, taj rezultat je ostvaren zahvaljujući solidnom stanju nerealizovanih porudžbina i pozitivnim efektima konverzije valute.

Dodaje se da je u ovom periodu, u odnosu na isti 2011. godine, broj novih porudžbina smanjen za 23 odsto, na 17,8 milijardi evra, zbog znatno nižeg obima velikih porudžbina.

U sektoru Energija, broj novih porudžbina se smanjio za 28 odsto, na 5,2 milijarde evra, dok su prihodi porasli za 14 odsto, na sedam milijardi evra, zahvaljujući velikom broju nerealizovanih porudžbina iz prethodnog perioda.

Poslovanje u oblasti obnovljivih izvora energije ostvarilo je najveći rast prihoda, od 48 odsto.

U saopštenju se navodi i da je u trećem kvartalu u sektoru Medicinska oprema i rešenja broj novih porudžbina uvećan za deset odsto, na 3,3 milijarde evra, dok su prihodi porasli za 17 odsto u odnosu na isti period prošle godine, na 3,3 milijarde evra.

Nove porudžbine u sektoru Industrija bile su 5,1 milijardu evra, dok su prihodi porasli za tri procenta na 5,1 milijardu evra. U sektoru Infrastruktura i gradovi, prihodi su uvećani za šest odsto, na 4,3 milijardi evra, a nove porudžbine bile su niže za 45 odsto u odnosu na prethodnu godinu.

U saopštenju Simensa se naglašava i da je ukupan profit svih sektora uvećan u trećem kvartalu na 1,8 milijardi evra.

"U trećem kvartalu u sektoru Energija profit je bio 683 miliona evra, u sektoru Medicinska oprema i rešenja 396 miliona evra, u sektoru Infrastruktura i gradovi profit je bio 215 miliona evra, dok je u sektoru Industrija profit smanjen za 26 odsto, na 523 miliona evra",
navodi se u saopštenju.

Dodaje se da za fiskalnu 2012. godinu, Simens očekuje umereni organski rast prihoda u poređenju sa fiskalnom 2011.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: