Plaćen 500.000 USD da nosi majice

Amerikanac Džejson Sedler zarađuje oko pola miliona dolara godišnje i to tako što ga plaćaju da nosi majice sa reklamnim porukama.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 21.06.2012.

15:21

Default images

On je 2008. osnovao sajt iwearyourshirt.com i već je u prvoj godini poslovanja zaradio impresivnih 70 hiljada dolara.

Od tada do danas, posao je rastao do nivoa da danas zarada iznosi čitavih 500 hiljada dolara godišnje, a "zaposlio" je još četvoro "profesionalnih nosača majica".

Klijenti su mu kompanije kao što su "Arizona Tea", Starbaks, "Pizza Hut", Nisan, i "Lucky Brand". Sedler ih reklamira tako što nosi majice sa njihovim brendom, snima se i fotografiše i to sve kači na društvene mreže.

On objašnjava da na početku nije imao nikakvo slično iskustvo, ali da se odlučio da uđe u posao jer su troškovi bili minimalni a društvene mreže pružale priliku da se dođe do publike. "Ošišao sam se i za 100 dolara kupio kameru", kaže o počecima svog biznisa.

Sedlerov model koji je privukao klijente je bio jednostavan - naplaćivao je reklamiranje na majicama koje je nosio po sistemu kalendara, odnosno prvi januar bi koštao jedan dolar, a 31. decembar 365 dolara. Za samo šest meseci, rasprodao je čitavu godinu unapred.

Zato je zaposlio još četvoro ljudi koji godišnje zarađuju 25-30 hiljada dolara uz bonuse, kao i službeni kompjuter i opremu za snimanje.

Nakon toga je duplirao cene, a sada je promenio poslovni model i kompanijama nudi pakete za oglašavanje. Kaže i da nikada nije imao biznis plan jer da jeste - "verovatno bi propao".

On, inače, ima preko 1.300 prijatelja na Fejsbuku i 21.000 pratilaca na Tviteru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: