Kako Bilderberg kontroliše svet?

Bilderberg grupa koja okuplja neke od najuticajnijih ljudi na planeti na polju preduzetništva, medija i politike, obavijena je velom tajne.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 13.06.2012.

12:58

Default images

Ta elitna grupa sastaje se svake godine na drugom mestu u luksuznim hotelima ili restoranima širom sveta, a sastanci su zatvoreni za javnost. To brojnim "teoretičarima zavere" pruža obilje materijala za tvrdnje da se na njenim sastancima određuje sudbina čitave planete, naročito kada je ekonomija u pitanju.

Kako su mediji pisali, upravo evropska ekonomska kriza bila je glavna tema razgovora jubilarne, šezdesete konferencije te neformalne organizacije.

Učesnici trodnevnog sastanka u predgrađu Vašingtona Šantili složili su se da je izlazak iz krize moguć – bez obzira na o(p)stanak pojedinih članica, Grčke ili Španije, izvestio je britanski Gardijan pozivajući se na „tajnog” izveštača, učesnika konferencije.

Kao moguća potvrda svima onima koji u tezu da "tajna društva" imaju kontrolišu sve može da posluži i infografika koji se nedavno pojavila na internetu, a koja prikazuje kako su njeni članovi duboko povezani sa brojnim velikim svetskim korporacijama, medijima, kao i institucijama.

Verujete li da Bilderberg grupa i slične tajne ogranizacije kontrolišu svet?

Ako verujete, pročitajte i sledeće tekstove:

Deset kompanija koje kontrolišu sve

Tajna društva vode Italiju i Grčku?

Koje su najbogatije porodice sveta - Rotšildi, Rokfeleri...

Dinastija Rotšild zbija redove

Rokfeleri i Rotšildi udružuju snage

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: