MMF čeka novu vladu Grčke

Međunarodni monetarni fond odlučio je da obustavia kontakte sa Grčkom do parlamentarnih izbora 17. juna.

Svet

Izvor: Beta

Četvrtak, 17.05.2012.

18:40

Default images

MMF neće sarađivati sa privremenom, tehničkom vladom imenovanom da do izbora obavlja tekuća pitanja.

"Sa interesovanjem čekamo da stupimo u kontakt sa (budućom) vladom kada bude formirana", rekao je portparol MMF-a Dejvid Houli. Na opasku jednog novinara da je u Atini formirana privemena vlada, portparol je rekao da MMF namerava da razgovara sa vladom koja će biti formirana posle izbora 17. juna.

Houli je rekao da je suština da će misija MMF-a biti nastavljena u Atini posle izbora i dodao da "nema konkretan datum".

Tehnička vlada u Grčkoj ima kao glavni zadatak da pripremi izbore.

Vlada neće imati podršku parlamenta pošto će novi saziv skupštine formiran posle izbora 6. maja biti sutra raspušten jer se, po Ustavu, Skupština rspušta mesec dana pre svakih parlamentarnih izbora.

MMF je u martu Grčkoj dao novi zajam od 28 milijardi evra, posle prvog zajma od 30 miljardi evra datog u maju 2010. godine, od koga je dve trećine sredstava isplaćeno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: