TV nije isplativ, Tošiba u Indiji

Tošiba je objavila da je u martu prekinula proizvodnju televizora u Japanu gde se tržište smanjilo i gde su troškovi previsoki zbog velike vrednosti jena.

Svet

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 17.05.2012.

15:01

Default images

"Prodaja televizora je u velikoj meri opala u Japanu, za 75 odsto krajem 2011. godine u odnosu na onu koja je bila u istom periodu 2010. godine, što je pad koji je premašio naša očekivanja", izjavio je izvršni direktor "Tošibe" Norio Sasaki na konferenciji za štampu.

"Ranije smo ipak ostvarivali lepe rezultate", istakao je Sasaki, ocenivši da je to u sadašnjim uslovima postalo preteško. Sasaki je rekao i da potpuno napuštanje proizvodnje televizora nije "na dnevnom redu", s obzirom da su televizori proizvodi za široku potrošnju koji utiču na prepoznatljivost te marke, da imaju potencijalne interakcije sa drugim uređajima te kompanije i da su deo strategije za nova rešenja namenjena kućnoj upotrebi, preneli su francuski elektronski mediji.

Tošiba planira sklapanje televizora u Indiji, javili su mediji u Nju Delhiju.

Direktor Tošibe u odelenju digitalnih kućnih uredjaja Vu Tenguo izjavio je da je u fabrici firme Dehra Dun već počelo sklapanje određenih modela televizora.

Trenutno japanska firma izrađuje studiju izvodljivosti o povećanju proizvodnje na osnovu koje će odlučiti da li da izgradi sopstvenu fabriku za proizvodnju TV uređaja ili da prepusti sklapanje jednom od lokalnih partnera.

Firma je u međuvremenu osnovala i centar za istraživanje i razvoj koji će proizvode prilagodjavati potrebama lokalnog potrošača.

Samo lokalna proizvodnja moze da omoguci firmi veći udeo u prodaji kućnih aparata, a pogotovo kada se radi o uređajima kao sto su frižideri i veš mašine.

Japanska firma jos uvek ima malo učešće u segmentu bele tehnike na trzištu Indije druge najmnogoljudije zemlje na svetu koju nastanjuje preko 1,2 milijarde žitelja.
Tenguo je objasnio da je Tošiba sa prodajom od 4.5 miliona televizora uspela da prebaci zacrtani cilj od 10 odsto učešća na indijskom tržištu TV uredjaja sa ravnim ekranom.

Ovaj zvaničnik je izneo da je samo od avgusta do oktobra prošle godine Tošiba potrosila 20 milliona dolara na veoma zvučnu kampanju „Spremni Na Pokret“ koja je obezbedila priličnu prepoznatljivost japanskog brenda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: