Zapad, Istok i rat profesionalaca

Indija i Kina, velike privrede u naglom usponu, pružiće neverovatne mogućnosti profesionalcima sa Zapada, kaže poznati marketing stručnjak Nirmalaja Kumar (52).

Svet

Izvor: Tanjug

Nedelja, 06.05.2012.

17:18

Default images

“Novi rat profesionalaca zahuktava se kao nikada pre i videćemo značajne prilike za zapadnjake koji traže posao u Indiji i Kini”, rekao je Kumar, profesor marketinga na Londonskoj poslovnoj školi.

Profesor Kumar je u Dubaiju, na proslavi pet godina posvećenosti Londonske poslovne škole obrazovanju u regionu Bliskog istoka, istakao ubrzanu promenu smera kretanja radnika, budući da su ranije Indijci i Kinezi tražili posao na Zapadu, a sad je situacija obrnuta. “Kada odete u privrede u ubrzanom razvoju, sve se vrti oko privrednog rasta, oko ambicije, pokretanja poslovanja i izgradnje fabrika”, naveo je Kumar, rodom iz Indije.

Multinacionalne kompanije prodiru na nova tržišta u neverovatnom broju, što pruža prilike za zapadnjake koji traže posao u Indiji i Kini, prostrane i mnogoljude države na kojima se zahuktava rat talenata u raznim oblastima.

“Moramo da pomerimo ljude sa Zapada na Istok i moramo taj proces da olakšamo. Moramo da apelujemo na Indiju i Kinu da budu otvorene za ljude sa Zapada, kao što su oni bili otvoreni za imigrante iz Indije i Kine”, poručio je Kumar.

Profesor smatra da indijsku vladu treba ohrabriti da olakša izdavanje radnih viza za Evropljane i Amerikance.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: