Tužila Nutelu, dobila 3 mil. USD

Amerikanka koja je podnela tužbu protiv kompanije Ferero zbog reklamiranja Nutele kao zdrave hrane, 'izvukla' je sudsku nagodbu od čak tri miliona dolara.

Svet

Izvor: danas.hr

Sreda, 02.05.2012.

16:00

Default images

Ali Amerikanka Atena Hohenberg neće pokupiti sav novac: naime, Ferero se obavezao da vrati 4 dolara po teglici svakom potrošaču iz SAD-a koji je kupio Nutelu od januara 2008. do 3. februara 2012. godine.

Potvrde o kupovini kupci mogu predočiti do 5. jula. Od prilike 2,5 miliona dolara tako će biti vraćeno potrošačima, a ostatak ide 'borbenoj' mami iz Kalifornije.

Atena Hohenberg tužbu je podnela jer se šokirala kad je otkrila da Nutela, koja se reklamira kao zdravi hranjivi obrok, sadrži 21 gram šećera, 200 kalorija i 11 grama masti u dve kašike.

Nutelu je servirala svojoj 4-godišnjoj ćerki kao 'zdrav doručak'.

Inače, kad je tužba podneta, mnogi američki mediji su čitaoci dočekali s podsmehom i nevericom da je neko zaista mislio da je taj čokoladni namaz zdrav.

Ali, Ferero sad mora da promeni reklamu i izgled ambalaže, kao i na prednjoj strani teglice da jasno istakne koliko kalorija, masti i šećera sadrži.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

106 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

19 h

Podeli: