Rim vratio milijarde od utajivača

Italijanska finansijska policija je vratila šest milijardi evra nenaplaćenih poreza u prva četiri meseca 2012. i privela više od 2.000 ljudi.

Svet

Izvor: B92

Petak, 27.04.2012.

15:44

Default images

To predstavlja najnoviji pokušaj da se zapuši rupa u javnim finansijama Rima.

"Najveći rast utaje poreza zabeležen je u sektoru prodaje na veliko i malo (gotovo 25 odsto ukupne evazije), u građevinarstvu i prerađivačkom sektoru... kao i stambenom sektoru i u snabdevanju hranom", navodi se u saopštenju policije.

Dodaje se da su utajivači poreza živeli dobrim životom na štetu onih koji poštuju pravila... "razmetali su se moćnim automobilima, vilama iz snova i bogatstvom koje su godinama gomilali nepoštenjem i korišćenjem usluga koje nisu plaćali".

Među firmama koje su uhvaćene u utaji poreza su skijaško odmaralište u dolini Aoste, fotografska firma iz Venecije, kabare teatar i kuglana iz Rima, kao i vlasnik hotela iz Grada, koji je naveo da je "zaboravio" da plati porez.

Poznata poslastičarnica iz pokrajine Kalabrija, recimo, nije prijavila prihode od 400.000 evra u periodu od dve godine i zapošljavala je radnike sa crnog tržišta, navela je policija.

Vlada italijanskog premijera Marija Montija pokrenula je niz mera za sprečavanje poreske evazije, u vreme kada Italija posustaje pod ogromnim dužničkim teretom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: