Rekordna zarada onlajn oglašavanja

Prihod od oglašavanja na Internetu dostigao je u 2011.godini rekordnih 31,7 milijardi dolara, što je 22 odsto više nego godinu dana ranije.

Svet

Izvor: Tanjug

Petak, 27.04.2012.

11:27

Default images

Ovo su pokazala istraživanja čije je rezultate objavio Biro za interaktivno reklamiranje – IAB.

Najbrži rast je ostvaren u segmentu mobilnog reklamiranja - prihod se povećao za 150 odsto i dostigao 1,6 milijardi dolara - što jasno odražava sve veću popularnost pametnih telefona i relativno "novajlijski" status ovog medija. Veći porast je zabeležen i u segmentima pretraživanja, digitalnog videa i sponzorskih ugovora, pokazala su istraživanja.

Najviše novca na mrežno oglašavanje i dalje troši maloprodaja.

Broj korisnika Interneta u Kini je krajem prošle godine premašio 500 miliona, objavio je Kineski Internet informacioni centar .

Samo u drugoj polovini 2011. godine, broj korisnika Interneta u Kini je povećan za 28 miliona i poslednjih dana godine, koja je ostala za nama, dostigao 513 miliona.

Budući da u Kini ima oko 1,33 milijarde stanovnika, to znači da oko 38,3 odsto stanovnika ima pristup Internetu, što je povećanje od četiri odsto u odnosu na prošlu godinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

23 h

Podeli: