Amerikanci kupuju vlasnika Zdravlja

Američka kompanija Votson Farmasjutikals je sklopila konačan ugovor o kupovini privatne kompanije Aktavis za iznos od približno 4,25 milijardi evra.

Svet

Izvor: Beta

Četvrtak, 26.04.2012.

13:02

Default images

Kao rezultat tog spajanja, Votson će postati treća najveća generička kompanija na globalnom nivou sa očekivanim obrtom kapitala u 2012. godini od približno osam milijardi dolara.

Preuzimanje Aktavisa trebalo bi, kako se navodi, da bude završeno u poslednjem tromesečju ove godine. Širom sveta, Aktavis ima više od 10.000 zaposlenih a u 2011. godini beležio je prihod od približno 2,5 milijardi dolara.

Islandski Aktavis je 2003. godine za 3,5 miliona evra kupio Zdravlje iz Leskovca.

Farmaceutska kompanija Aktavis saopštila je ranije da će ove godine uložiti 3,7 miliona evra u novi pogon za proizvodnju lekova protiv Parkinsonove bolesti, u fabrici u Leskovcu.

Ambasada SAD u Beogradu je pozdravila dolazak kompanije Votson u Srbiju kroz kupovinu farmaceutske kompanije Aktavis.

"To označava dolazak još jedne američke kompanije, čime se uvećava rastući broj američkih kompanija koje prepoznaju vrednost proširivanja svojih aktivnosti u Srbiji", navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: