Nokija: Nismo više lideri

Izvršni direktor Nokije Jorma Olila priznao je da je finska kompanija, svetski lider na tržištu mobilne telefonije tokom 14 godina, izgubila lidersku poziciju.

Svet

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 26.04.2012.

12:26

Default images

"Tokom 14 godina, Nokija je bila najveći proizvođač mobilnih telefona i može to ponovo da postane", izjavio je Olila.

Olila, koji napušta funkciju predsednika Upravnog odbora kompanije naredne sedmice, podsetio je da je ona već prolazila kroz problematične periode i ponovo se podizala.

"Potpuno sam ubeđen da će ubrzo doći do jačanja, postoje pokazatelji koji ukazuju da će se to desiti krajem godine", rekao je on.

Nokija je u periodu januar-mart 2012. godine zabeležila gubitak od 929 miliona evra, što je lošiji rezultat od očekivanog i prouzrokovan, kako je objasnila kompanija, većom konkurencijom od predviđene.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: