Zbog krize i arhijereji bez plate

Stotinak osoba na platnom spisku Carigradske patrijarhšije mesecima nisu primili platu zbog redukovanih subvencija iz Atine

Svet

Izvor: Tanjug

Nedelja, 22.04.2012.

00:19

Default images

U pitanju su arhijerehi, aktivni i penzionisani, đakoni, ali i službenici i vozači...

Verska informativna agencija (VIA) navodi da ta informacija nije nepoznata javnosti, kao i da plate nisu isplaćene već pet meseci.

Grčka vlada, kako piše ta agencija, finansijski podržava Carigradsku patrijaršiju iz budžetskih sredstava koja su sada znatno smanjena.

Atinski crkveni izvori, međutim, navode da izdržavanje Fanara (deo Istambula u kome je smeštena patrijaršija) "ne bi smelo da bude problem", kao i da ta patrijaršija ima toliko "bogatih" eparhija po svetu - Evropi, Americi, Australiji.

One bi, smatraju u Atini, morale "više da se brinu o svom duhovnom centru", tako što bi im bio povećan procenat od prihoda koji uplaćuju patrijaršiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: